onsdag 10 februari 2010

Nya friska tag

Nu har vi kommit igang igen efter semestern. Skall försöka summera lite vad vi gjort sen 30/1 fram till nu... (tyvärr inga bilder ännu)

Vad har hänt sedan sist?
1-5/2 Somoto, norra Nicaragua (pa gränsen till Honduras)
Mandagen den 1/2 i förra veckan akte vi med SASN (Sociedad Amistad Suecia-Nicaragua), var organisation, upp till Somoto. Där skulle Erich (koordinatorn) ha möte med nästan alla som dom har projekt med (6 st). Vi följde med för att se hur deras projekt (kredit- och grisprojekt, se länk nedan) fungerar, träffa människorna som berörs av dem och fick tillfälle att ställa massa fragor. Bade till byborna och Erich.

Väldigt intressant och lärorikt. Det är bra och viktigt att se och inse hur komplicerat det är att jobba med bistand. Det är ju precis det den här praktiken gar ut pa. Vi är här för att se och lära hur man jobbar i olika bistandsorganisationer, för att fa en förstaelse för det hela. Det är ju sen när vi kommer tillbaka hem till Sverige som vi förhoppningsvis kan göra lite skillnad, via dom beslut vi tar. Bade politiskt och i mataffären t.ex.

Pa var organisations hemsida (VFSN) kan ni läsa mer om just projekten i Somoto (mfl)

Vi hann ocksa, pa fredagen, med en guidad tur i Canyonen strax utanför Somoto. En väldigt rolig och annorlunda tur, da vi fick simma nästan halva sträckan (lägger upp bilder till helgen).

I söndags
akte jag och August tillbaka till Corozo, efter mycket besvär, da sista direktbussen gatt sönder. De sätter inte in ersättningsbussar utan man far leta sig fram pa egen hand. Vi kom tillslut fram/upp till Corozo kl 19 pa kvällen. Kul att ha gatt den vägen i mörkret en gang iaf. Manga smadjur som är vakna om natten. Tur vi hade pannlamporna med oss. Vi börja resan kl 11, framme kl 19.

Idag skall vi aka tillbaka upp till Somoto med Erich och Dario fran SASN. SASN ska ha sitt planeringsmöte inför 2011-2012 tors-fre. Känns viktigt och relevant att vara med pa. Att kunna fa vara med och paverka hur de kommande aren skall se ut. Dock är vi fortfarande bara nybörjare vad gäller spanskan, sa det är inte helt lätt att hänga med pa mötena jämt. Men Erich är lugn och bra pa att förklara, sen pratar Dario svenska. Vilket underlättar en del ;)

Pa lördag
skall vi ha planeringsmöte med Asofenix (den lokala, Nica-organisationen vi jobbar med här). Da ska vi planera de sista 7 veckorna vi har kvar här i Nicaragua. Det känns som om den sista tiden här i Nica bara flyger iväg. Snart är det pask och jag sitter vid bordet hemma i Fallhult igen, med familjen och hundarna. Dock med helt färka, annorlunda erfarenheter i bagaget =)

2 kommentarer:

  1. Vi längtar till påsk då du sitter i Fallhult igen! :-)

    SvaraRadera
  2. Jesus vad tiden går och jag som inte ens har lyckats med att skicka ett sms till dig, FÖRLÅT. Tänker på dig varje dag i alla fall, även om det inte piper till i din telefon i fickan.
    Puss
    Cristina

    SvaraRadera