fredag 21 augusti 2009

Min "nya" familj / Mi familia nueva

Här är lite bilder på min "nya" familj och omgivningen i byn Corozo.


Familjen består av
mamma Angela Espinoza 32 år
pappa Marvin Velasquez 40 år

Deras 3 barn:
Jas Junior 14 år (inte med på bild)
Winston 9 år
Im Manual 2 år

De har kor, grisar och höns samt en häst och lite egen mark. På en av bilderna syns också en hund, men jag vet inte om det är deras egna eller en gatuhund.

Det är jordgolv i huset och det är tunna väggar i trä , tak av zink. Det verkar också som om dom har nån slags toalett (säkert mulltoa eller liknande) samt något filter för att rena vattnet. Vattnet tas dock fortfarande ur lokala brunnar, dvs inte vatten i kran. Pappa Marvin jobbar som tekniker och installatör av solpaneler, vilket är huvudprojektet i området samt ansvarar för utbildning och hälsa. Mamman sitter med i by-skolans kommité och ansvarar för utbildningen av barn mellan 0-6 år.

Saras översättning till svenska från texten nedan skall tas med en nypa salt. Spanskakursen börjar på måndag ;)

In Spanish:

Marvin Velasquez 40 años
Angela Espinoza 32 años, nivel de educación para los dos es sexto grado

Tres hijos barones:
Jas Junior 14 años (primer año en colegio) (no está en la foto)
Winston 9 años (cuarto grado)
Im Manual 2 años

La casa es de tierra con techo de zinc y pisos de tierra. La letrina es de fibra de vidrio y era un proyecto del alcaldía. Tienen una ventecita de artículos no perecederos. Ellos tienen vacas, cerdos, gallinas, un caballo y su propia tierra. Marvin es uno de los técnicos de los paneles solares y el promotor de salud para la comunidad. Ángela es un miembro del comité del proyecto y trabaja con el desarrollo de los niños (0-6 años) con el programa del gobierno (PAININ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar