fredag 25 december 2009

1 års kalas och dop i Teustepe 20/12

Vi var bjudna på 1 års kalas och dop i Teustepe den 20/12, vilket innebar att vi var tvugna att åka ifrån installationsjobbet i Roblar en dag. Vi började gå kl 07.30 på söndagsmorgonen från Roblar, för att hinna med 9:e-bussen från San José till Teustepe.

Det var lilla Leiner, lillgrabben i Kristofers familj som skulle döpas och firas. Här är lite bilder fran dopet i kyrkan. Det var totalt 4 eller 5 barn som döptes samtidigt. Här är dom stolta föräldrarna (pappan Ronaldo i rutig skjorta och mamman Lesbia i vit blus. Och nej, vi har inte berättat för Lesbia vad hennes namn betyder på svenska ;)



Lesbia, Leiner och prästen. Bakom dom ser ni den lite överpyntade julkrubban med blinkande ljus.


Efter dopet var det dags för kalas hemma hos Leiners mormor. Först var det ganska lugnt och folktomt, men när piñatan hängdes upp då dök halva befolkningen i Teustepe upp!

Här är födelsedagsbarnet med mamma Lesbia + morbror?


Kristofer och Leiner


Här sitter vi tills bords och äter den typiska kalas-bjud-maten. Ris, kött och grönsaksgryta med tortillia och fresco till. Faktiskt väldigt gott!


Här är piñatamisshandeln i sitt epicentrum. Lyckades fota precis när huvudet separeras från kroppen.

När de trilla ut lite godis kasta sig alla, vuxna som barn, fram för att få tag i det. Kul att få se hur det går till, men tyvärr var det bara dom små barnen som fick gå upp och slå piñatan =(
Vi hade säkert fått om vi frågat, men det kändes lite dumt.

Efter maten och piñatan gick alla andra gäster hem. Vi var dock kvar ett tag och dansade lite. Det tyckte dom (familjen + grannar) var jättekul, att titta på oss när vi dansa alltså. Inte varje dag dom ser 4 dansande gringos ;)

Den här gubben var nog kvar längst. Fast han somna ganska tidigt också, så han kommer nog inte ihåg så mycket. Det är hårda bud på småbarnskalas ;)


Vi sov över hos Sarah och Seth (våra handledare) som har ett hus i Teustepe. Jaime kom och hämta upp oss på måndagen kl 7.30 för att åka tillbaka till Roblar och avsluta installationsjobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar