onsdag 16 december 2009

Mittutvärdering i Las Peñitas 11-14/12

För mig blev detta 3e turen till den otroligt trevliga playan Las Peñitas! Här kan man verkligen slappna av, strosa på stranden och bara hänga... mañana mañana.

Det var riktigt skönt att ha mittutvärderingen nu och gå igenom tiden som varit och vad som komma skall. Kanske framförallt tiden som varit, eftersom vi har känt oss ganska förvirrade/vilsna och förtvivlade över att inte kunnat ha tillfört mer än vi gjort. Men det tar ju tid att komma in i livet här, lära sig spanska och veta hur saker och ting fungerar i detta landet.

Rebecka och Erik styrde upp utvärderingen riktigt bra och hade dessutom med sig knäckebröd, svenskt smågodis, pepparkakor och glögg till oss. Killarna lussade förr oss tjejer på söndagsmorgonen kl 7, vilket var otroligt uppskattat och kul! Personalen på hotellet undrade dock vad tusan det var vi höll på med... 3 killar i vita lakan på ett led, sjungandes och bärandes på en bricka med konstig varm dryck och kakor. Vad ska man tro?! ;) Det är först nu man faktiskt börjar undra vad tusan det är vi har för knasiga traditioner i Sverige. Svårt att förklara betydelsen av dem också...

När vi inte kom överens avgjordes dispyten via sten-sax-påse principen ;)


åååååååh va gott! Jag hann knappt ta en bild innan allt försvann ner i praktikanternas utsvultna godis-magar ;)


Medans Erik och Rebecka var tvungna att åka tillbaka till Managua redan på söndagen kunde vi andra dröja kvar en dag till. Jag och Kristofer var kvar i Las Peñitas för att försöka lära oss surfa lite, vilket gick sådär... Vi höll till i ett vattenhal utan vågor för att träna på att ligga på brädan och paddla samt sätta sig upp. Vingligt på sa små brädor, men det gick bra tillslut. Vi kom aldrig sa långt att vi våga oss på dom stora vagorna. Det blev en kvällspromenix på playan och lägga sig på klipporna och titta på alla stjärnfall på kvällen. Otroligt fint!!

Här är lite bilder pa hotellet där vi bodde, Hotel La Palmera.

Det fanns en pool, men vi föredrog havet som bara ligger på andra sidan gatan. Vi satt och hade var utvärdering under taket på andra sidan poolen. Nice nice...


Grön och fin innergård.


Flugsvampar i Nicaragua?!


Kul att det bara ligger två rader med hus här vid playan, med en väg emellan dem. Havet åt ena hållet och innåt land ser det ut såhär:


Även om det var fler turister (Nica familjer från Leon) denna gången så fanns det ändå stora, tomma stränder att promenera på!


Stort tack Rebecka och Erik för en otroligt trevlig och givande helg! Allt känns mycket bättre och lättare nu när vi fått lite perspektiv på det hela, med er hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar