onsdag 3 mars 2010

Costa Rica - Playa Hermosa

I lördags 27/2 begav vi (jag och grabbarna) oss från byn Corozo ner till Costa Rica. Gick upp kl 05:15 och var framme i den norra staden Liberia i Costa Rica kl.18:00 ungefär. Vi orkade inte ta oss ut till stranden samma dag, utan stannade en natt i Liberia.

Vi hade dock tajmat besöket riktigt bra, för det var sista dagen på Liberias stora tjurridningsfestival. Helt annan standard på denna festivalen jämfört med dom i Nicaragua. Det märks direkt att man kommit in i ett rikare land. Bl.a för att det fanns hela och fina bilar, massa turister och fräscha marknadsstånd. I gengälld var allt dyrare såklart ;) (har tyvärr inga bilder från festivalen, glömde kameran på hotellet =( )

Ca 10 min innan gränsen, på Nica sidan passerade vi en stor vindpark.


Här står vi i kön för att komma in i Costa Rica. Riktigt svettigt och instängt, men vi hade tur och det tog oss inte mer än ca 1h att passera gränsen.


Vi fick som sagt visa passen 4ggr, detta är den 3:e. Lite trötta med glada att vara påväg =)


Hotell Igueana Inn vid playa Hermosa. Det billigaste vi kunde hitta. Kostade oss ca 8$/person och natt. De andra hotellen kostade från 50-60$/natt och uppåt. Carisimo! Men Iguana Inn låg nära stranden, hade pool och vi kunde använda köket. Riktigt trevligt ställe faktiskt.


Lite gröna växter och där bakom, köket.


Grabbarna svalkar sig i poolen =)


Såhär ser playan ut. Ganska trevlig, men inget toppar Little Corn Island än sålänge!


Andra oblyga beachbesökare var ödlorna (iguanas/garrobos). Här på playan var dom inte alls skygga, snarare tvärt om! Men i Corozo, där vi jagar och äter dem, är det jättesvårt att få syn på dem! (konstigt va? ;)


Lätt bästa bilden på hela Nica resan!!! Beachboysen poserar på playa Hermosa!


Efter allt badande och solande var det dags för lite kortspel, här har vi precis bytt till poker. Vi sällskapa med Sebastian, en norsk frilandsfotograf som cyklar runt i latin amerika. Tyvärr vann jag inget på pokerspelet. August tog hem hela potten!


Och när vi satt och väntade på bussen fick vi lite avskedspussar av hästarna där! Hemresan tog ca 10h och även den gick smärtfritt. Träffade och tog sällskap med en trevlig tjej från Kanada under bussresan upp till Managua.

Det var allt från vår lilla minisemester i Costa Rica. Nu har vi förnyat visat och kan koncentrera oss på slutspurten! Bara 3 veckor och 5 dagar kvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar