fredag 19 mars 2010

Lite blandade bilder från Corozo...

Skolan

Vi har tyvärr inte hunnit vara så mycket i skolan som vi önskat, då vi varit iväg och hjälpt till i andra projekt i andra byar. Men sista veckan hann vi gå dit två dagar i rad. Vi visade en världskarta och förklara vart Nicaragua och Sverige ligger (mfl), prata om nedskräpning m.m. samt avslutade med att rita lite tillsammans båda dagarna. Mycket uppskattat!


Och ja, det finns stolar i skolan. Men vi ville hellre sitta i ring!




Det blev dock svårt för dem att behålla koncentrationen när vi tog fram kamerorna. Alla vill vara med på kort och sen se på dem på displayen! kaos!!!


Baseboll

Smågrabbarna spelar baseboll nästan varje eftermiddag, på en stenig och taggig "åker", med hemmatäljda basebollträn och en tejpad boll. Förutom att jag fortfarande inte förstått alla regler, kan jag säga att det är en sjujäklans utmaning. Men kul är det! =)


Här har vi bästisgrabbarna Ervin, Norvin och Winston. De tre håller alltid ihop och hittar på bus!


Här kommer grabbarna tillbaka efter bolletandet, som oftast slutar lyckligt =)


Gäller att veta vilken sten som är "basen" och vilken som bara är ivägen ;)


Emmanuelito och August sitter på första parkett och njuter av det fina spelet! =)

Lite blandade bilder


Utsikten från Palo Blanco (ena delen av Corozo). Det är väldigt grått och färglöst nu, om man jämför med de bilderna jag har från i höstas. Då var allt grönt och fint. Man kan se lite gröna träd längs floden. Men det är ju fortfarande helt otroligt vacker utsikt!!!


Här håller en familj på att flytta och tar faktiskt med sig i princip hela huset. Eller i alla fall det som går att använda igen. De flyttar delvis på grund av att det inte finns någon brunn i närheten, vilket gör livet väldigt svårt för dem =(


En popcornboll gjord på poppade vetekorn och "dulce" (=flytande rörsocker). Riktigt goda faktiskt och mycket roligare att äta en massa lösa små popcorn!


Söta, nykläckta små kycklingar hemma hos August familj.



När vi var med och installerade solpaneler nere vid Posa de la Piedra (byn nedanför Corozo) höll dom på att slakta en gris. Givetvis enbart med en machete! Vilken grisfest!


Här håller vi på att destilera vatten till batterierna. Man behöver nämligen fylla på med destilerat vatten i batterierna då och då (en gång per månad, mer eller mindre). Enkel konstruktion med svart plast i botten av en träram, fyll på med vanligt vatten, placera en skål i mitten. Täck formen med transparent plast och placera en sten ovanför skålen, så kommer de förångade vattnet att stiga upp och hamna på den transparenta plasten och sen rinna ner i skålen. Oala... destilerat vatten! Tänk vad man kan göra med lite sol!


Ett sista bad i bybrunnen! Vid den här tiden på året och på eftermiddagen efter en stekhet dag är det helt underbart att "duscha"! Som jag berättat tidigare är det helt öppet vid brunnen, därav duschar man inte helt naken. Ifall det kommer förbi någon...

Adios Corozo 18/3
Här sitter vi och väntar på bussen till Managua. Vi har tömt våra rum och sagt adjö till alla i byn, inklusive familjerna. Bara papporna som följer med oss ända fram till "busshållsplatsen", eftersom de hjälpt oss bära ner de tunga väskorna för berget.

Adios mi cuarto! Så tomt det blev...

Det var fruktansvärt jobbigt att säga hej då till familjen. Vi grät nästan hela morgonen allesammans... Men dom skall komma till flygplatsen den 29:e för att vinka av oss. Så då får vi väl gråta en skvätt till! usch, farväl är alltid jobbiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar