lördag 13 mars 2010

Fest i San José de los Remates 14/3

Trots att vi kvällen innan haft vår stora avskedsfest, kom vi iväg till San José för att se på hästuppvisningen som alla prata om. Tyvärr blev vi dock lite besvikna, eftersom det bara var ett gäng gubbar som red runt på sina uppstressade hästar på gatan. Ingen som gjorde något speciellt, men visst. Hästarna var stora och fina! Och här ser man verkligen cowboys till vardags =)

Jag fick köpt en cowboyhatt iaf!


Som August blev väldigt avundssjuk på ;) Så han fick låna den en liten stund...



Sen fick vi även sitta upp på en av Marvins vänners stora fina häst. Det var lite mer kött på den här hästens ben än på dom i byarna... dom är så små och spinkiga, stackarna.




Och så här såg det ut på hästparaden. Tror det passerade ca 100 stycken cowboysare med häst...


Mellangrabben Winston smög sig in i hästparaden med familjens beniga lilla krake! (se den lilla killen i mitten i gul skjorta, keps och jeans) =)


"Foto cowgirl"


Senare på eftermiddagen/kvällen gick vi på tuppfäktning. Jag misstänkte redan innan vi gick in dit att jag inte skulle gilla det. De hetsar upp två tuppar mot varandra, så att de skall slåss tills en av dem dör. Och för att det ska bli lite mer "action" så tejpar de fast rakblad på deras ben...


Och när de börjar tappa orken eller blivit för blodiga tar ägaren tuppens huvud i sin munnen och suger upp blodet, så att de skall kunna se sin motståndare (gissar jag). Fy fasen... blä! Glad att den här typen av "underhållning" är förbjuden i Sverige.


Sen gick vi vidare till tjurridningen (även det är ju förbjudet i sverige). Gick dock inte fota något, eftersom det var för mörkt. Det blev dock en tidig afton, eftersom vi var ganska trötta efter avskedsfesten i Corozo. Så vi sov över hos Doña Nora i San José (50 cordoba/person och natt) och gick tillbaka till Corozo dagen efter istället =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar